Emotikonid ja Dial-up internet

Esimese arvutivõrgu ehitamisest on juba rohkem, kui 40 aastat möödas. Selle aja jooksul on internet kõvasti arenenud ja laienenud. Samuti arenevad ka tehnoloogiad, muutuvad kasutajate ootused ja harjumused.

Emotikon
Usun, et iga interneti kasutaja on kunagi väljendanud oma meeleolu emotikoni abil.
Huvitav on see, et emotikonide kasutamist võib leida veel 17. sajandi dokumentidest. Sloovakia notar väljendas oma rahuldust finantsaruannetega, tegemist oli muidu huumoriga.
Skott Fahlman oli aga esimene (dokumentaalselt kinnitatud), kes pakkus kasutusele võtta emotikone ":-)" ja ":-(" emotsioonide väljendamiseks 19. septembril 1982. aastal.
Inimestele on mõte väga meeldinud, ehk internetis ongi lihtsam oma emotsiooni näidata, kui hakkata seda kirjeldama. Nüüd meil on väga suur valik igasugustest emotikonidest, mis praktiliselt sobiks iga võimaliku emotsiooni ja ka tegevuse väljendamiseks, nii et põhimõtteliselt saab juba teksti ka asendada 😏

DSL -ühendus
Dial-up internet access, ehk interneti ühendus, mis kasutab tavalist telefoniliini. See internetiühendus ei ole veel täitsa välja surnud ja maailmas mõned kasutavad seda tüüpi ühendust, aga nende osakaal on väga-väga väike (USA 2013 a. statistika järgi on 3% Ameerika internetikasutajatest).

Noored interneti kasjutajad tõenäoliselt ei teagi, et internetiga ühenduse saamiseks, pidid kasutajad helistama mõnele telefoninumbrile, ootama kuni internet ühendatakse, kuulates imelikku häält. DSL interneti kiiruse omapära oleks samuti päris masenav noorema põlvkonna jaoks. Peab ootama kuni lehekülg laeb osade kaupa ja see on täitsa tavaline asi. Praegu DSL interneti maksimaalne kiirus umbes 56 kbit/sek.

Comments

  1. Modemi ja "imeliku hääle" kohta on teada omaaegne nali, et tõelised ässad suutsid seda häält suuga järele teha ja nii Internetti pääseda. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kasutatavus 24.11 - 01.12

Kuidas saada häkkeriks (Hacker-HOWTO) 10.11-17.11

IT juhtimine ja riskihaldus 3.11-10.11